L’ÚLTIM PAPA


Fa ja unes quantes setmanes que l'Església va estrenar el seu nou papa, segons diuen, després de donar-se la primera dimissió d'este càrrec en més de sis-cents anys. Sé de gent il·lusionada amb este canvi que ja està organitzant un viatge per a veure-lo. D'altres, sent que amb les reformes que pareix voler dur a terme el nou pontífex, prompte se'l llevaran del mig. També hi ha qui diu que segons les profecies d'un sant que es van publicar fa poc més de quatre-cents anys, amb este canvi s'acosta ja el fi de l'Església, i possiblement amb ell, el fi de la humanitat. Curiosament, les profecies respecte d'això d'un altre molt popular i conegut metge i profeta, no s'han complit.

Segons pareix, fa segles que algunes persones els va atraure la idea d'anunciar el fi del món, o l'anomenat Apocalipsi. Però tal vegada, el més significatiu d'este fenomen, és que d'un missatge antic escrit en clau i a saber amb quines intencions, hi ha altres tantes persones que s'esforcen a buscar relacions i significats per a donar per complides el que òbviament molts qualifiquen de profecies. Em pareix una tasca arriscada anunciar el futur, però és neci l'esforç de voler veure el compliment d'aquells dits, potser amb la finalitat de donar un toc d'atenció a una humanitat majoritàriament impermeable a totes estes cavil·lacions de gent avorrida.

Amb tot açò, no ens cansem d'anunciar una vegada després d'una altra el fi del món. Els seguidors d'esta religió també l'anomenen juí final, que amb l'estrena de pontífex, pareix que donen el tir d'eixida en el compte arrere cap a l'Apocalipsi, potser en vista que va fallar el calendari precolombí. Arribarà alguna vegada el juí final o eixe fi del món que tant anhelen algunes persones? Perquè volem que s'acabe el món o l'anomenada església? Potser hi ha quelcom que no ens agrada? Què fem per canviar-ho?

Fi del món a banda, el que tal vegada verdaderament necessitem, és canviar la nostra forma d'actuar, alliberant-nos dels egoismes i individualismes i òbviament, açò no s'aconseguix amb l'amenaça del fi del món o del foc etern, sinó aprenent que l'únic camí possible per a eixir de la crisi, evitar la fam en algunes regions del planeta, protegir, respectar i cuidar la terra, acabar amb les guerres, injustícies, racismes i intoleràncies, etc. És amb un canvi en les nostres prioritats i valors com a persones i en la nostra manera de relacionar-nos amb els altres. Així doncs: més humilitat, honradesa, justícia, igualtat, respecte, senzillesa i menys arrogància, avarícia, immoralitat i intolerància. Esta és la recepta que el món necessita.

--   Daniel Balaguer  http://www.danielbalaguer.es  https://sites.google.com/site/danielbalaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada